Uw eigen apotheek gesloten? en met spoed medicijnen nodig?

Spoedapotheek Den Haag

De gezamenlijke apotheken in Den Haag en omgeving (Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wassenaar), en in de nacht ook het Westland en Zoetermeer, hebben een speciale apotheek waar u terecht kunt wanneer uw eigen apotheek gesloten is. Voor (extra) openingstijden van uw eigen apotheek, of een apotheek in de buurt klikt u hier.

Geen gewone apotheek

Spoedapotheek Den Haag is geen gewone apotheek. De spoedapotheek is gedurende diensturen in principe alleen bedoeld voor spoedeisende hulp. U vindt hier dan ook geen uitgebreide zelfzorg-afdeling. Ook voor het aanbieden van herhaalrecepten wordt u bij voorkeur doorverwezen naar uw eigen apotheek.

Wat zijn spoedeisende geneesmiddelen?

Dit zijn geneesmiddelen waarvan de toediening niet kan wachten tot de volgende dag of na het weekend.

Spoedzorg is dure zorg

In de Spoedapotheek geldt een hoger tarief voor receptgeneesmiddelen en zelfzorgartikelen dan in uw eigen apotheek.

LSP - veilige medicatie-overdracht

Voor veilige zorg is het belangrijk dat de Spoedapotheek tijdens de dienstsituatie kan beschikken over uw actuele medicatiegegevens door deze op te vragen bij uw eigen apotheek. Hier dient u zelf toestemming voor te geven in uw eigen apotheek. U kunt ook een actueel medicatie-overzicht meenemen wanneer u naar de Spoedapotheek komt.

Klachten / vragen / opmerkingen

Deze mogen per e-mail gestuurd worden naar spoedapotheekdenhaag@ezorg.nl.

Informatie op internet

Voor informatie kunt u altijd terecht bij uw eigen apotheek of op Apotheek.nl. Op Apotheek.nl vindt u betrouwbare en actuele informatie over medicijnen.